25 Ocak 2007 Perşembe

iso denetimi

Aslında burada eğlenceli şeylerden bahsetmeyi tercih ederim ama bugün işle ilgili sıkıcı bir şeyden bahsetceğim. Bugün çalıştığım yer olan Vimpi Pompa'nın İSO 9001 denetimi var, o yüzden herkes bir telaş içinde. Şirketin kalite politikası bütün duvarlara asıldı, girdiğimden beri yaklaşık iki aydır içi boş olan ecza dolabı dolduruldu, herkese tek tek görev tanımları verildi, fabrikanın içi temizlendi ve yeniden boyandı vs. Bu denetim bana ilkokul yıllarındaki müfettiş denetimlerini hatırlattı nedense. O zamanlarda müfettişin denetim yapacağı hafta öğrenilirdi, buna göre öğretmenler herkesin kıyafetlerine daha fazla özen göstermesini isterlerdi, sınıf duvarlarına asılan yazılar düzenlenirdi, sınıfın temizliğine dikkat edilir, herkes ödevleri yapıp okuma parçalarına hazırlıklı gelmelerini konusunda uyarılırdı. İşte ben de bir taraftan kalite politikasını ve görev sorumluluk tanımımı ezberleyip bir taraftan ise işimi yapmaya çalışırken bu eski günlere dalıp gittim.

4 yorum:

unique dedi ki...

is hayati ile okul hayati arasindaki benzerlikler ne garip dimi? Ben bunu babamlarin yaninda calisirken farketmistim: "pazar gunu de gelsek olur mu, pazartesi ihale teslimi var". Okulda son dakkaya biraktin mi kizarlardi oysa bize, adamlar patron olmus hayatlari son dakika :)))) Heheheheheheh

unique dedi ki...

eee barincim, comment yazmayi beceremeyen bir sen degilmissin, kucuk birsey duzelticem derken , silmis bulundum falann.. Ozurler tekrardan :))))

melf dedi ki...

aman canım hiç önemli değil, ne özürü...

Diego dedi ki...

Merhaba Barin, bu denetim hikayesini bir de orduda goreceksin. her sene denetleme oluyor ve 1 yil boyunca yapilmayan isler 2 haftaya sigdiriliyor. tamamen goz boyamak.